Έκρηξη Μπεν Άφλεκ κατά τηλεπαρουσιαστή που παρομοίασε το Ισλάμ με τη μαφία (vd)

Επίθεση στον τηλεπαρουσιαστή Μπιλ Μέιχερ εξαπέλυσε ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός –και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης- Μπεν Άφλεκ για τα σχόλια του πρώτου κατά του Ισλάμ –το οποίο παρομοίασε με τη μαφία- κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε την Παρασκευή στο αμερικανικό δίκτυο HBO.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ο Μέιχερ ισχυρίστηκε ότι το Ισλάμ ως θρησκεία είναι δυσανεκτική, αλλά μετά έγινε πιο επιθετικός, λέγοντας ότι το Ισλάμ είναι «η μόνη θρησκεία που δρα σαν τη μαφία -. Που γ****να θα σε σκοτώσει αν πεις το λάθος πράγμα, αν ζωγραφίσεις τη λάθος εικόνα, αν γράψει το λάθος βιβλίο».

Απαντώντας, ο Άφλεκ ρώτησε τους ομιλητές: «Ποια είναι η απάντησή σας; Να καταδικάσουμε το Ισλάμ; Εμείς έχουμε σκοτώσει πολύ περισσότερους μουσουλμάνους από ό,τι αυτοί Δυτικούς».

Στη συνέχεια ανέφερε σαρκαστικά: «Κατά λάθος εισβάλλαμε στο Ιράκ. (Απευθυνόμενος προς τον Μέιχερ) Σού λεω ξεκάθαρα ότι διαφωνώ με ό,τι πιστεύεις».

Ο Άφλεκ αποδοκίμασε όμως και τον συγγραφέα Σαμ Χάρις, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο τηλεοπτικό πάνελ, όταν υποστήριξε ότι η μουσουλμανική θρησκεία είναι η «μητέρα όλων των κακών ιδεών».

«Μπορούμε να επικρίνουμε τους Χριστιανούς… αλλά όταν θέλετε να μιλήσετε για συμπεριφορές έναντι των γυναικών, των ομοφυλοφίλων και των ελεύθερων ανθρώπων στον μουσουλμανικό κόσμο, τότε και οι φιλελεύθεροι εδώ έχουν αποτύχει… μάς πλασάρουν την ισλαμοφοβία – στην οποία κάθε κριτική του δόγματος του Ισλάμ συγχέεται με τη μισαλλοδοξία των απλών μουσουλμάνων, κάτι διανοητικά γελοίο».

«Είναι απλά άσχημο. Είναι αηδιαστικό, είναι ρατσιστικό. Είναι σαν να λέμε:. Ω, εσύ πονηρέ Εβραίε!» πρόσθεσε με νόημα (σ.σ ο Σαμ Χάρις είναι Εβραίος).