Αποκλειστική συνέντευξη Νατάσσας Μποφήλιου στον Τάκη Καρβουνιάρη (vd+pics)

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε η αγαπημένη τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφήλιου στον Τάκη Καρβουνιάρη, τόσο ραδιοφωνική (FLY 89.7) όσο και διαδικτυακή για τα site flynews.gr & takisonair.gr

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Νατάσσας Μποφήλιου στον Τάκη Καρβουνιάρη:

Τ.Κ: Η “ΒΑΒΕΛ” είναι η αφορμή των καλοκαιρινών σας συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και προσεχώς στο Σαϊνοπούλειο Σπάρτης. Πως γεννήθηκε το νέο cd και ποιο είναι το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα

Ν.Μ: Το νέο μας άλμπουμ προέκυψε από την ανάγκη μας για κοινή έκφραση και την ματιά μας απέναντι στον κόσμο. Αποτυπώσαμε τις σκέψεις και τις ιστορίες μας στα τραγούδια της Βαβέλ.

Τ.Κ: Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τι έχετε αποκομίσει από αυτήν όλα αυτά τα χρόνια;

Ν.Μ: Με τον Γεράσιμο ήμαστε ήδη φίλοι και συνεργάτες, όταν γνωρίσαμε τον Θέμη στην 2η ακρόαση της Μικρής Άρκτου το 2004. Η συνεργασία προέκυψε από το κοινό καλλιτεχνικό όραμα. Εντελώς φυσικά, σχεδόν δεν θυμάμαι πως, αρχίσαμε να γινόμαστε δημιουργική ομάδα, να σχεδιάζουμε και να παρουσιάζουμε δίσκους και παραστάσεις μετρώντας ήδη 10 χρόνια στενής φιλίας και δουλειάς.

Τ.Κ: Σε ποιό είδος μουσικής τοποθετείτε τον εαυτό σας; Υφίσταται για εσάς διαχωρισμός της ελληνικής μουσικής;

Ν.Μ: Όταν με ρωτάει κάποιος τη μουσική κάνεις λέω ‘έντεχνο’ και καταλαβαίνει περίπου σε ποιο είδος μουσικής υφολογικά ανήκουμε. Ως εκεί. Είναι ένας τρόπος να συννενοηθούμε.

Τ.Κ: Δεν εμφανίζεστε συχνά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες! Είναι στάση ζωής η απόσταση που κρατάτε από τα ΜΜΕ;

Ν.Μ: Θεωρώ πως υπάρχει νόημα για δημοσιότητα όταν έχουμε κάτι πραγματικά να πούμε και να παρουσιάσουμε.

Τ.Κ: Πώς βιώνετε την οικονομική κατάσταση της χώρας ως άνθρωπος του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και ως πολίτης; Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο;

Ν.Μ: Προσπαθώ να είμαι ένας συνειδητοποιημένος, προσγειωμένος και αλληλέγγυος άνθρωπος και πολίτης. Να βλέπω έξω από τον μικρόκοσμο και τα προβληματά μου και να αλληλεπιδρώ με σοβαρότητα με το περιβάλλον. Η εποχή χρειάζεται υπευθυνότητα και συμμετοχή. Όσο και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Τ.Κ: Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα της Νατάσσας Μποφίλιου;

Ν.Μ: Η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει πολλά ταξίδια, συναυλίες, καλλιτεχνικές υποχρεώσεις, συναντήσεις, μελέτη, πρόβες. Τον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω θέλω να τον αφιερώνω στους αγαπημένους μου ανθρώπους και σε κάποιες δραστηριότητες που με χαλαρώνουν, όπως το διάβασμα, το σινεμά, το θέατρο.

Τ.Κ: Υπάρχει κάποια κρυφή εσωτερική δύναμη που σας οδηγεί; Η σχέση σας με το Θεό ποιά είναι;

Ν.Μ: Σέβομαι την πίστη του καθενός αλλά και τον θεό που κρύβει μέσα του. Πιστεύω στην εσωτερική δύναμη που γεννά την ομορφιά, το καλό, την αγάπη, τη δημιουργία.

Τ.Κ: Σε μία εποχή που τα social media έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, εσείς πώς διαχειρίζεστε αυτά τα εργαλεία;

Ν.Μ: Με μια μικρή αμηχανία… Νιώθω μια ασυμβατότητα με την εποχή και τον κώδικα της σε πολλά σημεία, γι αυτό και πιάνω τον εαυτό μου κάποιες φορές να ακολουθεί τις εξελίξεις λιγάκι σαν ‘τουρίστας’… Χρησιμοποιώ, φυσικά, τα social media προσπαθώντας όμως να αναδεικνύουν κυρίως τη δουλειά μας και τις όμορφες, ζεστές στιγμές που ζούμε μέσα σε αυτήν.

Τ.Κ: Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Ν.Μ: Φυσικά! Αγαπώ τόσους καλλιτέχνες, εμπνέομαι βαθιά από αυτούς και θα ήθελα να βρεθώ μαζί τους στη σκηνή. Αν το επιτρέψουν οι σύνθηκες και οι επιθυμίες θα συμβεί!

Τ.Κ: Τι να περιμένουμε επαγγελματικά από τη Νατάσσα Μποφίλιου στο εξής;

Ν.Μ: Αυτή τη στιγμή είμαι βουτηγμένη στη Βαβέλ μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα μελλοντικό ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες από τη συναυλία της Νατάσσας Μποφήλιου στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, που πραγματικά μάγεψε το κοινό:

b1 b2 b3