Βρετανοί Τζιχαντιστές πίνουν τον… καφέ τους! (vd)

Bρετανός τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους που συνδέεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ, φαίνεται για πρώτη φορά μαζί με άλλους γνωστούς τζιχαντιστές της Βρετανίας σε βίντεο που έχει τραβηχτεί το 2014 στη Ράκκα της Συρία, μέσα σε ένα καφενείο.

Πρόκειται για τον Raymond Matimba, ο οποίος γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε αλλά έζησε στο Μάντσεστερ πριν από τη συμμετοχή στον ISIS, και το βίντεο τον δείχνει να μιλά με τον Mohammed Emwazi, γνωστό ως Jihadi John, τον τζιχαντιστή Junaid Hussain και τον υπεύθυνο για στρατολόγηση μαχητών Reyaad Khan.

Το βίντεο καταγράφηκε από μια πηγή στη Ράκκα το 2014, που το έδωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», αφότου η περιοχή στην οποία ζούσε γύρω από τη Ράκκα, απελευθερώθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τους Σύρους αντάρτες δηλαδή που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Το βίντεο δείχνει τους τέσσερις άντρες, από τους οποίους οι τρεις είναι σήμερα νεκροί, να κάθονται σε καναπέδες,να μιλούν,να φορτίζουν τα κινητά τους, ενώ τα όπλα είναι ακριβώς δίπλα τους.

Δείτε το βίντεο των 9 δευτερολέπτων της «The Telegraph» από το σάιτ της Daily Mail: