Γνωστός Μυκονιάτης επιχειρηματίας μπλεγμένος στην υπόθεση με το ταχύπλοο των 1.6 τόνων κάνναβης

Γνωστός Μυκονιάτης επιχειρηματίας με καταστήματα στο νησί των ανέμων και το Κολωνάκι μπλεγμένος στην υπόθεση με το 1.6 τόνους κάνναβης που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά από καταδίωξη ανοικτά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για πρόσωπο που είχε σύμφωνα με πληροφορίες κομβικό ρόλο στην υπόθεση του ναρκωταχύπλοου αφού ήταν αυτός που είχε επιφορτιστεί με την αναζήτηση των πολυτελών σκαφών μέσω εταιρειών που έστηνε, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Advertisement

Μαζί με τον 50χρονο συνελήφθησαν άλλα εννέα μέλη ενώ τα λαγωνικά του Λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνδέσμων του κυκλώματος.

Η επιχείρηση του Λιμενικού στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ώστε να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα να γίνει το παραμικρό λάθος και να διαφύγουν οι ναρκωδιακινητές. Το σίγουρο ήταν ότι το υπερ-ταχύπλοο με τα ναρκωτικά δεν θα μπορούσαν να το σταματήσουν με καταδίωξη “face to face” στη θάλασσα και μάλιστα στο απόλυτο σκοτάδι. Για αυτό έστησαν παγίδες για να το «στριμώξουν» ενώ το κατεδίωξαν και από αέρος με ελικόπτερα όπου επέβαιναν κομάντο του Λιμενικού και ελεύθεροι σκοπευτές.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους προκύπτει ότι ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα. Η έρευνα της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα έχει και συνέχεια, σε συνεργασία με διεθνείς διωκτικές αρχές αφού φέρεται να υπάρχει ολόκληρο “μωσαϊκό” συμφερόντων.

Οι έρευνες γίνονται με εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων, ανάλυση και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων και σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» των εμπλεκομένων.

E-Radio.gr