Εκτός ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα

Η κόντρα της Κατερίνας Παπακώστα με τον Άδωνι Γεωργιάδη και η στήριξη που παρείχε στον Πάνο Καμμένο, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα F-16, κόστισαν στη βουλευτή Β’ Αθήνας τη θέση της στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεχόμενος σχετικές εισηγήσεις, προχώρησε στη διαγραφή της, με την απόφαση να γνωστοποιείται σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου».

Σύμφωνα δε με το real.gr η Κατερίνα Παπακώστα έφτασε από χθες το βράδυ ένα βήμα πριν τη διαγραφή.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στη ΝΔ σήμανε συναγερμός αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα θόλωνε την γραμμή της ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές του Μοσχάτου. Εξάλλου είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο με πρωταγωνιστή πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη που της είχε στοιχίσει την θέση από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως και μίλησε και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Με την Κατερίνα Παπακώστα μίλησε κατά τις ίδιες πληροφορίες και στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ ο οποίος της μετέφερε πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή.

Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση:

Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν: Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.