Καλοκαιρινά festival μουσικής για όλα τα γούστα στην Ευρώπη

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, πολλά είναι τα μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη που θα αποτελέσουν πόλο έλξης όσων τουριστών θέλουν να συνδυάσουν την επίσκεψη σε μία ξένη χώρα με μία ζωντανή εμφάνιση των αγαπημένων τους καλλιτεχνών.

Αυτά, είναι μερικά από τα πλέον δημοφιλή φεστιβάλ που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μουσικών παραγωγών, θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού τους θερινούς μήνες του 2016.

1)Splash Festival, 8-10 Ιουλίου, Φερόπολις, Γερμανία
Το γερμανικό φεστιβάλ της χιπ-χοπ σκηνής θα φιλοξενήσει φέτος τους Young Thug, Ty Dolla, $ign, A$AP Ferg, Stormzy και Mick Jenkins, με τα εισιτήρια να μην ξεπερνούν τα 130 ευρώ.

2)Soundwave Festival, 4-8 Αύγουστο, Τίσνο, Κροατία.
Για φέτος έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Pharoache Monch, Calibre, Gentleman’s Dub Club και Akala, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 160€.

3)Primavera Sound, 1-5 Ιουνίου, Βαρκελώνη, Ισπανία

Η βρετανική μπάντα Radiohead είναι το μεγάλο όνομα του Primavera Sound στο οποίο θα δώσουν επίσης το παρόν οι PJ Harvey, Tame Impala, Action Bronson και Pusha T. Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί αλλά αρκετά πωλούνται από ιδιώτες σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 290 ευρώ.

4)Fresh Island Festival, 12 – 14 Ιουλίου, Zrce Beach, Κροατία
Οι Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign και DJ Premier θα είναι μόνο μερικοί από τους μουσικούς που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ, του οποίου το εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες είναι μόλις 100€

5) Sonar Festival, 16-18 Ιουνίου, Βαρκελώνη, Ισπανία
Το παρόν θα δώσουν φέτος οι Kaytranada, Fatboy Slim, Section Boyz, Mura Masa και A–Trak, και για το Sonar by Day ή Sonar By Night. Το τριήμερο εισιτήριο είναι 190 ευρώ.

7)NOS Alive, 7-9 Ιουλίου, Algés, Πορτογαλία
Οι Arcade Fire, οι Radiohead και οι Chemical Brothers θα παίξουν στο δημοφιλές φεστιβάλ του οποίο τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Στο Ιστό μπορείτε να αγοράσετε κάποια από αυτά έναντι 380 ευρώ και για τις τρεις ημέρες.

8)Forbidden Fruit, 3-5 Ιουνίου, Δουβλίνο, Ιρλανδία.
Η φεστιβάλ φιλοξενείται στο Ιρλανδικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και σε αυτό θα δώσουν το παρόν οι Skepta, Flume, Groove και Armada. Δεν είναι ακριβό φεστιβάλ και για το Σαββατοκύριακο, το εισιτήριο ανέρχεται στα 120 ευρώ.

9)Openair Frauenfeld, 7-9 Ιουλίου, Φράουενφλεντ, Ελβετία.
Οι 50Cent, Wiz Khalifa, Macklemore & Ryan Lewis θα παρουσιάσουν παλιές και νέες δουλειές τους σε ένα φεστιβάλ που για τις τρεις ημέρες θα σας στοιχίσει 180 ευρώ.