Μέχρι τις 23 Ιουνίου η Αθήνα πλημμυρίζει με όλα τα είδη μουσικής

Ο δήμος Αθηναίων, ο Πολιτισμικός Οργανισμός και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τιμούν ην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και πλημμυρίζουν την πόλη με μουσική.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής – κλασική, τζαζ, έντεχνη, έθνικ, ροκ, ηλεκτρονική, ως και παραδοσιακή – παίρνουν μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και μέχρι τις 23 Ιουνίου γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σε πεζόδρομους και πλατείες, στην Τεχνόπολη, στήνεται μια μουσική γιορτή που ικανοποιεί όλα τα γούστα με μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, στην πλατεία Δουρούτη του Μεταξουργείου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το 6ο Athens Open Air Film Festival και τo περιοδικό Σινεμά και «παντρεύει» τη μουσική με τον κινηματογράφο, γιορτάζοντας έτσι την ημέρα με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων μας ταξιδεύουν με τους ήχους τους στον κόσμο του κινηματογράφου και στη συνέχεια συναντώνται με τον Prince στο θρυλικό ροκ μιούζικαλ Purple Rain, του οποίου η προβολή σηματοδοτεί παράλληλα και την έναρξη του 6ου Athens Open Air Film Festival.

Το 6ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το θρυλικό ροκ μιούζικαλ «Purple Rain», αποδίδοντας έτσι φόρο τιμή σε έναν κορυφαίο καλλιτέχνη της σύγχρονης μουσικής.

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων
Athens Big Band goes to the Movies
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 Προβολή της ταινίας Purple Rain (σκηνοθεσία: Albert Magnoli)