«Μπλόκο» μεταγραφών στη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2016

Δεν τη γλίτωσε τελικά η Μπαρτσελόνα. Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA απέρριψε την προσφυγή του καταλανικού συλλόγου, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, κατά της τιμωρίας απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί…στους «μπλαουγκράνα» για τις μεταγραφές ανήλικων ξένων παικτών.

Αρχικά η «Μπάρτσα» είχε πετύχει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της κι έτσι μπόρεσε αυτό το καλοκαίρι να κάνει μεταγραφές.

Όμως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να αποκτήσει γηγενείς ή ξένους παίκτες τόσο στη χειμερινή, όσο και στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2015. Η επόμενη περίοδος που θα μπορεί να αποκτήσει παίκτες η Μπαρτσελόνα είναι αυτή του Ιανουαρίου του 2016!

Παράλληλα στη Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε πρόστιμο 370.000 ευρώ και στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (που θεωρείται συνυπεύθυνη, αφού επέτρεψε τις «παράνομες» μεταγραφές) 413.000 ευρώ, ενώ αμφότερες καλούνται να συμμορφωθούν με τις διατάξεις περί απαγόρευσης μεταγραφών ανήλικων ξένων παικτών.

Η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στο άκουσμα της απόφασης, καθώς ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Πηγή: sport-fm.gr