Συμβουλές για τέλεια selfie στο instagram!

Οι selfie άλλαξαν τον τρόπο που βγαίνουμε φωτογραφίες, άλλαξαν μέχρι και τα ίδια τα κινητά, με την μποστινή κάμερα να γίνεται εξίσου σημαντική με την πίσω.

Όταν πρωτοέγιναν μόδα πολλοί τις κορόιδεψαν, αλλά φάνηκε πως ήρθαν για να μείνουν.

Το Instagram είναι αναμφισβήτητα το κοινωνικό δίκτυο που τις ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλο, και σε αυτό θα σταθούμε. Δείτει λοιπόν, πως θα βγάλετε την τέλεια selfie.

Βρείτε το σωστό ύψος και τοποθετείστε την κάμερα σε αυτή τη θέση. Κρατήστε το τηλέφωνό σας λίγο πάνω από το ύψος του κεφαλιού σας, σε αρκετή απόσταση από εσάς (όσο φτάνει το χέρι σας) και σε γωνία 45 μοιρών. Έτσι θα φαίνεστε πιο αδύνατοι. Αν θέλετε να εστιάσετε το πρόσωπο σας, κρατήστε το στο ύψος των ματιών σας και προσπαθείστε να αναδεικνύετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.
Το φως είναι το Α και το Ω σε μια φωτογραφία. Μια λήψη με καλό φως δεν χρειάζεται ούτε φίλτρα. Θέλετε πραγματικά να λάμπετε στη φωτογραφία σας; Βγείτε έξω και αναζητήστε το φως. Φροντίστε όμως να είναι απαλό. Οι ιδανικές ώρες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ποτέ με τον ήλιο από πίσω σας και, ή με φως κατακόρυφα από πάνω σας καθώς δημιουργεί σκιές και τονίζει ατέλειες.
Βρείτε τις γωνίες σας. Δοκιμάστε πολλές λήψεις από όλες τις πλευρές σε συνάρτηση πάντα και με το φως.
Χαμογελάστε με όλο σας το πρόσωπο. Αποφύγετε ένα ψεύτικο χαμόγελο, ενώ ή με κλειστό το στόμα, αποφεύγοντας να δείξετε τα δόντια σας. Το καλύτερο χαμόγελο όμως είναι όταν χαμογελάμε με όλο μας το πρόσωπο. Όταν μεταφέρουμε την ενέργεια στα μάτια μας, τότε νιώθουμε και φαινόμαστε αληθινά όμορφοι.
Ξεχάστε το duck face. Τα φουσκωμένα χείλη είναι κακόγουστα και φαίνεστε σαν να έχετε κάνει αποτυχημένη πλαστική. Είναι δήθεν, χυδαία ξεπερασμένα και, όσο κι αν πιστεύετε το αντίθετο, δεν σας κολακεύουν.
Προσέξτε τα μαλλιά σας. Η κάμερα έχει την τάση να δείχνει τα μαλλιά μας άτονα και πεσμένα. Γι’ αυτό, λίγο πριν τραβήξετε τη φωτογραφία, φουντώστε τα λιγάκι με τα δάχτυλά σας προσθέτοντάς τους όγκο.
Χρησιμοποιείστε το σωστό φίλτρο αλλά με μέτρο. Βελτιώστε την γυαλάδα ή την θαμπή επιδερμίδα και τις μικρόρυτίδες, αλλά μη φτάσετε να φαίνεστε αφύσικοι με αποχρώσεις που θυμίζουν νεκρό από την λεύκανση. Γενικά το αποτέλεσμα πρέπει να φαίνεται φυσικό
Η σωστή selfie δεν φαίνεται πως είναι selfie. Αποφύγετε τα γελοία selfie sticks και ειδικά την πιθανότητα να φαίνεται το κοντάρι στην εικόνα(τραγικό). Φυσικά δεν πρέπει να φαίνεται ούτε το χέρι σας που κρατά το κινητό. Αυτά τα αφαιρείτε και με περικοπή στο τέλος.
Πιέστε αργά το κουμπί. Συγκεντρωθείτε στην στάση και μην βιάζεστε να πατήσετε το κουμπί. Όταν τελικά το πατήσετε, μην το πατάτε παρατεταμένα, καθώς το συνεχές πάτημα μπορεί να θολώσει τη φωτογραφία και να κάνει autofocus σε κάτι άλλο στην λήψη.
Διασκεδάστε το. Πουθενά δεν θα βρείτε ένα πιο υπομονετικό μοντέλο από τον ίδιο σας τον εαυτό. Σε όσο καλύτερη διάθεση είστε, τόσο καλύτερη θα βγει η φωτογραφία. Κανόνας!