Τα diesel μοντέλα αυτοκινήτων που συμφέρουν!

Επιλέξαμε 9 δημοφιλή μοντέλα που ξεχωρίζουν για έναν ακόμα λόγο: Έχουν όλα τους τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες πετρελαίου 1,1 έως 1,6 λτ., οι οποίοι τους εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.Τα οφέλη της πετρελαιοκίνησης έχουν γίνει λίγο ή πολύ γνωστά, καθώς ήδη μετράμε 4 χρόνια από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των σχετικών οχημάτων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Όποιος έχει τη χαρά και το προνόμιο να οδηγεί ένα diesel μοντέλο, τα έχει εμπεδώσει ήδη, καθώς έχει δει τις ευεργετικές επιδράσεις του στο ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό του. Η σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση, τα μηδενικά έως χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας, αλλά και η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου κίνησης έναντι αυτής της βενζίνης, είναι το τρίπτυχο που κάνει τη διαφορά.

Στο σημερινό θέμα μας επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε 9 best seller μοντέλα από τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες, τα μίνι, τα μικρά, τα μικρομεσαία και τα crossover. Αν και με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζουν διαφορετικά, εντούτοις έχουν έναν κοινό παρονομαστή: όλα τους διαθέτουν τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες πετρελαίου 1,1 έως 1,6 λτ., οι οποίοι τους εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.

Η κλάση των μίνι οχημάτων εκπροσωπείται από το Fiat Panda 1,3 Multijet, ενώ εκείνη των μικρών από το Hyundai i20 1,1 CRDi (υπάρχει και έκδοση με μοτέρ 1,4 λτ.). Από τα crossover, πάλι, δεν θα ήταν δυνατό να παραλείψουμε το Nissan Qashqai 1,5 dCi (διατίθεται και με σύνολο 1,6 λτ.). Τέλος, πλουραλισμός υπάρχει στην πάντα δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων με hatchback αμάξωμα. Στο θέμα μας θα μάθετε ό,τι ψάχνατε για τα Ford Fοcus 1,6 TDCi 115 PS ΕCOnetic (υπάρχει και έκδοση 105 ίππων), Honda Civic 1,6 i-DTEC, Mercedes A160 CDI (διατίθενται και τα 180, 200 και 220 CDI), Opel Astra 5D 1,6 CDTi 136 PS (η βασική έκδοση αποδίδει 110 ίππους, ενώ υπάρχουν και τα μοτέρ 1,7 και 2,0 CDTi), Skoda Rapid Spaceback 1,6 TDI 90 PS (διατίθεται και με 105 ίππους) και Toyota Auris 1,4 D-4D.