Έκρηξη φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι – Μία τραυματίας

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν «παγιδευμένος» φάκελος εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το θύμα είναι βοηθός στο γραφείο του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν και τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια ανοίγοντας το φάκελο. Ο κ. Τόμσεν φέρεται να ήταν ο αναγραφόμενος παραλήπτης του φακέλου.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό, κάτι που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η γαλλική Αστυνομία αναφέρει ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις ο φάκελος περιείχε κάποιου είδους πυροτέχνημα. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του εγκληματολογικού τμήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε απερίφραστα την «άνανδρη» επίθεση, κάνοντας λόγο για έναν τραυματισμό. Υπογράμμισε ότι το Ταμείο παραμένει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο και συνεργάζεται με τις γαλλικές Αρχές για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας ακόμα απόπειρας, δεν υπάρχει άλλο πράγμα να πούμε μπροστά σε ένα παγιδευμένο δέμα», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Μετά την έκρηξη, περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο, όπου επίσης στεγάζονται γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για προληπτικούς λόγους ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις.

Άγνωστη η προέλευση του φακέλου αλλά στον απόηχο του Βερολίνου

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση του φακέλου.

Σημειώνεται πάντως ότι το «παγιδευμένο» δέμα που στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και εξουδετερώθηκε χθες περιείχε εκρηκτική ύλη παρόμοια με πυροτεχνήματα.

Την ευθύνη για το δέμα που ταχυδρομήθηκε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συντάκτες της ανάρτησης δεν κάνουν καμία αναφορά σε αποστολή φακέλου στο ΔΝΤ.