Αποδέχεται τους όρους της τρόικα ο Τσίπρας

Έτοιμος να αποδεχτεί όλους τους όρους που έθεσαν οι θεσμοί το Σαββατοκύριακο, με τρεις μόνο τροποποιήσεις, είναι ο πρωθυπουργός , σύμφωνα με νέα επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στους επικεφαλής των θεσμών, για τη σύναψη του νέου προγράμματος στήριξης. Την επιστολή αποκαλύπτουν οι «Financial Times» .

Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση δέχεται όλες τις αλλαγές στον ΦΠΑ, αλλά ζητά τη διατήρηση της έκπτωσης 30% για τα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, η Αθήνα δέχεται τις αλλαγές που προτείνουν οι δανειστές για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος , αλλά ζητά η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη να εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο, αντί για άμεσα.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζητά η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ να ολοκληρωθεί μεν έως το Δεκέμβριο του 2019 πιο αργά, αλλά ζητά η κατάργηση να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς.

Η νέα, 2σέλιδη επιστολή του πρωθυπουργού εστάλη στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να διευκρινιστούν περαιτέρω οι όροι που δέχεται η Αθήνα ως αντάλλαγμα για το νέο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 29,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.