Βίντεο-σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί στο κεφάλι οδηγό αυτοκινήτου τη στιγμή του ελέγχου

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τις ΗΠΑ, με θύμα έναν Αφροαμερικανό ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Όλα συνέβησαν στο Σινσινάτι, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον 43χρονο Samuel Dubose.

Ο αστυνομικός, Ray Tensing, προσέγγισε το αυτοκίνητο και επανειλλημμένως ζήτησε από τον 43χρονο να του δώσει το δίπλωμα οδήγησής του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, κάποια στιγμή ο οδηγός ξεκίνησε το αυτοκίνητο με πρόθεση να τον παρασύρει, με αποτέλεσμα εκείνος να τον πυροβολήσει.

Τελείως διαφορετική ήταν, ωστόσο, η αντίληψη του εισαγγελέα, ο οποίος απηύθυνε κατηγορίες δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού. «Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Κάνω αυτήν τη δουλειά 30 χρόνια. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για φόνο», είπε ο εισαγγελέας Joe Deters.

«Πιστεύουμε ότι ο Tensing δεν παρασύρθηκε. Αν δείτε το βίντεο, υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι», συμπλήρωσε. «Δεν αντιμετώπιζε έναν δολοφόνο. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό από το αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα», είπε ο Deter.