Το Team Peugeot Total δηλώνει πανέτοιμο

Ενώ απομένουν μόλις έξι ημέρες για να ξεκινήσει η περιπέτεια του ράλι Ντακάρ (η εκκίνηση θα δοθεί στις 4 Ιανουαρίου στο Μπουένος Άιρες για να ολοκληρωθεί στις 27 του ίδιου μήνα, διασχίζοντας 9.000 απρόβλεπτα χιλιόμετρα σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής) η Team Peugeot Total δηλώνει πανέτοιμη για να διεκδικήσει την πρώτη θέση.
Τα τρία Peugeot 2008 DKR με τα αντίστοιχα πληρώματα: StéphanePeterhansel/Jean-PaulCottret, CarlosSainz/LucasCruzκαι CyrilDespres/GillesPicard ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τις δοκιμές στο Μαρόκο. Σκοπός των τελευταίων δοκιμών ήταν να εξακριβωθεί η απόδοση και η αξιοπιστία των αγωνιστικών καθώς όπωςισχύει σε κάθεράλι Ντακάρ, τα πάντα μπορεί συμβούν με απρόβλεπτες συνέπειες. Σε ειδικές διαδρομές που έγιναν γύρω από την όαση Erfoud,οι ειδικοί της TeamPeugeotTotal είχαν το ιδανικό περιβάλλον προσεγγίζοντας τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν τα αγωνιστικά και τα πληρώματα της ομάδας. Στις δοκιμές για το Ντακάρ, οι ρυθμοί κινήθηκαν γύρω από το σλόγκαν, «όσο πιο σκληρά, τόσο πιο ρεαλιστικά» με τους τρεις οδηγούς να δοκιμάζουν στα όρια τους τα 2008 DKR στις πιο αντίξοες και ποικίλες συνθήκες. Οι δοκιμές που έγιναν στο Μαρόκο περιλάμβαναν απαιτητική οδήγηση σε οδοστρώματα με πέτρες, αμμόλοφους, αμμοχάλικο και επίπεδες «πατημένες» επιφάνειες που δίνουν υψηλές τελικές ταχύτητες. «Έχω βρεθεί σε αυτό το μέρος, ίσως για περισσότερες από 15 φορές στην καριέρα μου και δεν έτυχε να οδηγήσω ξανά τόσο γρήγορα: ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ανάρτηση στο PEUGEOT2008 DKR, είναι απλά φανταστικός», είπε ο Peterhansel. Ακόμη και στους αμμόλοφους, είναι εντυπωσιακό πόσο καλή είναι η πρόσφυση με κίνηση μόλις στους δύο τροχούς! Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ γρήγορο, ενώ χρειάζεται διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Δεν χρειάζεται οδήγηση με πλαγιολισθήσεις, θέλει πιο καθαρές γραμμές και αυτό ήταν κάτι πάνω στο οποίο δουλέψαμε, στην διάρκεια των δοκιμών».

Ο Sainz, με την τεράστια εμπειρία του, συμμετείχε στην εξέλιξη και το στήσιμο των αγωνιστικών στις δοκιμές που έγιναν στην Αφρική. Ολοκλήρωσε μεγάλες διαδρομές-μια από αυτές ήταν μακρύτερητων250 χλμ.-προσομοιώνοντας το ανάγλυφο και τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν το επερχόμενο Ντακάρ. «Αυτό το πρόγραμμα είναι μια νέα πρόκληση», λέει ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC. «Κατασκευάζοντας ένα αγωνιστικό για το Ντακάρ, είναι κάτι δύσκολο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλλά η κατασκευή ενός αυτοκινήτου που προέρχεται από ένα εντελώς νέο πρόγραμμα (concept) είναι πραγματικά κάτι το πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά πιστεύω πολύ σε αυτό. Τώρα αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε το αυτοκίνητο και ανυπομονώ πολύ για την έναρξη του αγώνα».