Αν επαληθευθούν οι ελπίδες της ιατρικής κοινότητας, τότε θα μιλάμε για ένα τεράστιο βήμα απέναντι στο καρκίνο του πνεύμονα που απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους στη Γη.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η καψαϊκίνη που βρίσκουμε σε τεράστια ποσότητα στις πιπεριές τσίλι, ένα λαχανικό που ευδοκιμεί εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, είναι το συστατικό που θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τον καρκίνο του πνεύμονα τα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα δοκιμάστηκε σε ασθενείς με επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα, όπου τα ποσοστά επιβίωσης είναι πολύ μικρά, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού φαίνεται πως είναι ο συνδετικός κρίκος για τις υπόλοιπες θεραπείες που μέχρι τώρα οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονταν σε αυτές.
“Επειδή το arvanil ενίσχυσε την αντικαρκινική δραστηριότητα του SN38 σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, οι συνδυασμένες θεραπείες με βάση το arvanil μπορεί να είναι χρήσιμες για ασθενείς με υποτροπιάζοντα μορφή του εν λόγω καρκίνου”, καταλήγει ο Jamie Friedman, πρώην διδακτορικός φοιτητής στο εργαστήριο του δρ. Dasgupta. “Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες για υποτροπιάζοντες και ανθεκτικούς στη σισπλατίνη μικροκυτταρικούς καρκίνους του πνεύμονα”, κατέληξε.
Όλες οι έρευνες στρέφονται τώρα στο πως θα συνδυάσουν τις καλύτερες θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, με σημαντικό σύμμαχο την καψαϊκίνη που επιτρέπει στον οργανισμό μας να αντιδράσει θετικά σε αυτές.
Μένει να δούμε αν οι ελπίδες θα γίνουν πράξη…