Εφιάλτης με το Blackout challenge: Η πρόκληση που σπέρνει τον φόβο στους γονείς παγκοσμίως

Η μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού από το Ντέλαγουεαρ που πέθανε συμμετέχοντας σε πρόκληση στο TikTok μηνύει τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Νάιλα έχασε τη ζωή της τον Δεκέμβριο, αφού έλαβε μέρος στο blackout challenge.

Η μητέρα της Νάιλα αποφάσισε να μηνύσει ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον άδικο χαμό του παιδιού της. Η μικρή Νάιλα ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή και μιλούσε ήδη 3 γλώσσες στα 10 της χρόνια. Βρέθηκε αναίσθητη μέσα στο δωμάτιό της.

«Είναι ένας πόνος που δεν θα φύγει ποτέ. Είναι σαν μια μαχαιριά ψηλά στον λαιμό», δήλωσε η μητέρα της.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες τραγικές ιστορίες παιδιών που έχασαν τη ζωή τους συμμετέχοντας σε διαδικτυακές προκλήσεις προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τους διαδικτυακούς τους φίλους.

«Να ελέγχετε τα κινητά των παιδιών σας. Να προσέχετε γιατί δεν ξέρετε τι μπορείτε να βρείτε στα κινητά των παιδιών. Ή τι προσπαθούν να κάνουν», ήταν η συμβουλή της μητέρας του κοριτσιού.

Άλλη μια τραγική ιστορία έρχεται από την Αλαμπάμα και αφορά τον μόλις 10 ετών Ρόμπερτ. Ένα απόγευμα τον βρήκε η αδερφή του να κρέμεται από το δέντρο στην αυλή του σπιτιού τους.

«Τον είδα να κρέμεται από το δέντρο, έτρεξα προς αυτόν και τον κατέβασα, κάλεσα ασθενοφόρο και έκανα τεχνητή αναπνοή», ανέφερε η αδερφή του. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του τάμπλετ οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ο Ρόμπερτ δεν αυτοκτόνησε, αλλά έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να τραβήξει ακόμα ένα βίντεο για το ΤikΤοk.
Γλίτωσαν από θαύμα

Ο Νίκολας είναι ένα από τα παιδιά που έμαθαν το μάθημά τους με τον δύσκολο τρόπο. Τα σημάδια στα χέρια του το αποτέλεσμα της απερισκεψίας του να συμμετέχει σε ένα διαδικτυακό challenge.

«Το μόνο που έβλεπα ήταν φλόγες. Νόμιζα ότι ήταν το γρασίδι αλλά αποδείχθηκε ότι ήμουν εγώ. Και άρχισα να τρέχω ουρλιάζοντας», δήλωσε ο Νίκολας.

Τα εγκαύματά του βαριά. Έπρεπε να περάσουν μήνες αποθεραπείας έτσι ώστε να καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Σε ένα άλλο challenge 2 κορίτσια κοροϊδεύουν μια φίλη τους. Όταν η Ολίβια Ρος ήταν 14 ετών δύο φίλες της της ζήτησαν να συμμετέχει σε ένα βίντεο που θα έφτιαχναν για το TikTok.

«Είπαν ότι απλά θα πηδούσαμε. Έτσι στάθηκε εγώ στη μέση και ένα αγόρι και ένα κορίτσι αριστερά και δεξιά μου», δήλωσε η Ολίβια.

Τα δύο παιδιά αριστερά και δεξιά της με τα πόδια τους τράβηξαν τα πόδια της Ολίβια με αποτέλεσμα να πέσει. Το κορίτσι χτύπησε το κεφάλι του και νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες με βαριά διασειση. Από θαύμα το χτύπημα στο μικρό σκαλοπάτι δεν της στοίχισε τη ζωή.

Τα άλλα δύο παιδιά προσπάθησαν να πείσουν την Ολίβια ότι ήταν απλά ένα ατύχημα κάτι το οποίο δεν αποδεικνύεται από το βίντεο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ