Στην εποχή της επέλασης των low cost εταιρειών το φαγητό στην πτήση γίνεται ολοένα και σπανιότερο και να μοιάζει πλέον με πολυτέλεια. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αερομεταφορείς που φροντίζουν για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών τους, και το γεύμα στον άερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αεροπορικής εμπειρίας.
Η προετοιμασία του φαγητού που θα σερβιριστεί στις πτήσεις γίνεται μαζικά, καθώς οι απαιτήσεις είναι τεράστιες σε ποσότητες, αλλά και με τεράστια προσοχή, αφού το παραμικρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει θα βλάψει σημαντικά την φήμη της εταιρείας.
Μεγάλη είναι και η ποικιλία των γευμάτων που παρασκευάζονται, καθώς πρέπει να καλύπτουν διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θρησκείες, αλλεργίες και δυσανεξίες ή απλά γούστα.
E-Radio.gr