Έκρηξη στο Κολωνάκι, Δύο τραυματίες

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 7 και 10 το πρωί στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο και έχει μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο και η οδός Σκουφά έχει αποκλειστεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων το ωστικό κύμα έριξε στοπ έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, ενώ μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμάτων.

Πριν από την έκρηξη δεν είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, γεγονός που εγείρει ανησυχία για νέο κύμα τυφλής βίας ή για κακό συγχρονισμό, καθώς μπορεί οι δράστες να μην είχαν απομακρυνθεί ακόμα από το σημείο.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από μπουκάλια και ένα ρολόι.

Αν και το ωστικό κύμα ήταν ισχυρό, ο μηχανισμός δεν περιείχε στοιχεία για την πρόκληση σωματικών βλαβών, στοιχείο που αξιολογείται επίσης στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών και ενδεχομένως να αποτελεί αντιστάθμισμα της μη-πραγματοποίησης προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, όπως στις προηγούμενες επιθέσεις.