Αγοράζει κανάλι ο Σαββίδης ενώ αποθεώνει τον Τσίπρα – Μεγάλες αποκαλύψεις

Ξεκάθαρος για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και για την πρακτική που ακολουθεί ως επιχειρηματίας αλλά και για τα σχέδιά του για το μέλλον, εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης σε μια μακροσκελή συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα.

«Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω. Κι αυτό διότι δεν είπε τίποτα παραπανίσιο στην ομιλία του κι επειδή κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Όταν εγώ το άκουσα αυτό περίμενα μια σκληρή αντιπαράθεση κι ότι βουλευτές της ΝΔ θα επιτεθούν στον κ. Τσίπρα επί της ουσίας όμως. Γιατί το ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η τροπολογία. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνέχιζε και ζητούσε χρόνο. Ζητούσε μελέτη του Γενικού Λογιστηρίου. Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί να μελετηθεί το θέμα; Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ήταν πολιτική δημαγωγία.

Ας επιστρέφω όμως στο θέμα της εξώδικης διαμαρτυρίας μου. Όταν άκουσα δημοσίως να με προσβάλλει αισθάνθηκα ότι με θίγει. Τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια είναι παιχνίδια και δεν με αφορούν. Ξέρετε πολύς κόσμος με πλησίαζε και μου ζητούσε να μη δώσω συνέχεια. Να μη δώσω σημασία. Και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία ανήκαν σε αυτή την ομάδα. Και απλοί άνθρωποι που σέβομαι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Τότε σκέφτηκα να μη δώσω συνέχεια και πως ίσως να μην έχει νόημα κάτι τέτοιο. Βλέπετε δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου παρ’ όλο που ένας πρόεδρος πολιτικού κόμματος είναι υποχρεωμένος να τα ελέγχει. Πολύ περισσότερο ενός κόμματος όπως η ΝΔ που όπως υποστήριξε πρόσφατα και ο κ. Τσίπρας η ΝΔ οδηγείται στο να γίνει μικρό κόμμα».

Ο κ. Σαββίδης είπε ακόμα ότι αν ήταν στην θέση του Αλέξη Τσίπρα, θα κινούσε ποινική δίωξη κατά του κόμματος που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Ζήτησε επίσης από τη ΝΔ να επιστρέψει τα χρήματα στις κρατικές τράπεζες στις οποίες έχει οφειλές. «Για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώνει, η ΣΕΚΑΠ πρέπει να πληρώνει και η ΝΔ δεν πρέπει;», αναρωτήθηκε.

«Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο. Έχοντας όμως μια θλιβερή εμπειρία με τη ΣΕΚΑΠ περιμένω την ανάλυση κάθε σελίδας εκ μέρους των ειδικών και του due diligence. Κάποιοι μιλάνε για 100 εκατ. ευρώ, άλλοι για 500 εκατ. ευρώ άλλοι για 50 εκατ. ευρώ κούρεμα. Το κούρεμα όμως έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο σαν …νόρμα», είπε ο Ιβάν Σαββίδης.

Στο ερώτημα αν την επόμενη συνέντευξη θα την κάνουν στα ελληνικά απαντά: «Αν εγώ θα δώσω συνέντευξη στα ελληνικά, μπορώ να σας πω αμέσως ότι αυτή θα είναι η έναρξη της πολιτικής μου καριέρας στην Ελλάδα».