ΑΕΚ για Super League: ΑΕΚ-Απόλλων Καλαμαριάς 4-0

Η ΑΕΚ με δύο διαφορετικές ενδεκάδες κόντρα στο Απόλλωνα Καλαμαριάς επικράτησε με 4-0 και έδειξε ότι έχει πολλές ποιοτικές επιλογές στο ρόστερ της για να πετύχει τον στόχο της τη χρονιά που έρχεται. Οι Αραβίδης – Ντούνης σκόραραν για την «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο, οι Ντακόλ – Μπρέσεβιτς στο δεύτερο.
Απόλυτα πετυχημένο θεωρείται το φιλικό τεστ που έδωσε σήμερα (06/09) η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η «Ένωση» αγωνίστηκε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες κόντρα στους Πόντιους και διατήρησε μια πολύ καλή εικόνα σχεδόν σε όλο το ματς. Κάτι που κάνει τον προπονητή της να αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά ενόψει της δύσκολης σεζόν που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-3-3 με τον Βούρα στο τέρμα, τον Γεωργέα δεξί μπακ και τον Πεταυράκη αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Κολοβέτσιςο – Σαρρής και ο μοναδικός «κόφτης» μπροστά τους ήταν ο Κορδέρο. Οι δύο εσωτερικοί χαφ ήταν οι Φαγέ – Ανάκογλου. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τον Μάρκο Ντούνη δεξιά, τον Μπαρμπόσα αριστερά και τον Αραβίδη στην κορυφή.

Με το πόδι στο γκάζι

Η εκκίνηση της ΑΕΚ στο ματς ήταν σούπερ! Παρά την έντονη βροχή που έπεφτε στο ΟΑΚΑ στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν… κρατιόταν στο πρώτο τέταρτο όταν και πέτυχε 2 γκολ και δημιούργησε ακόμα 2-3 μεγάλες ευκαιρίες. Μόλις στο 5΄ο Αραβίδης έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, μετά από ασθενή απόκρουση του Βρονταρά σε σέντρα – σουτ του Μπαρμπόσα.

Στο 8΄ο σκόρερ της ΑΕΚ παραλίγο να πετύχει και άλλο τέρμα αλλά το δυνατό σουτ που έκανε από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βρονταράς με τα πόδια. Ο Αραβίδης στο 1’1΄ήταν ο δημιουργός όταν έβγαλε κάθετη πάσα στον Μάρκο Ντούνη και αυτός από θέση τετ α τετ δεν αστόχησε κάνοντας εύκολα το 2-0. Στο 22΄ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο δίπλα από το κόρνερ και λίγο έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ αλλά ο Βρονταράς έδιωξε με τα δάχτυλα.
Από το 25΄και έπειτα η «Ένωση» έριξε ταχύτητα, χωρίς να χάσει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Η Καλαμαριά ήταν εντελώς ακίνδυνη και δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή του Βούρα, ενώ όποτε χρειάστηκε το δίδυμο Σαρρή – Κολοβέτσιου λειτούργησε αποτελεσματικά.

Αλλη ΑΕΚ στο β’

Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Πλατέλλα αντί του αρνητικού Φαγέ και τον Καραγκιολίδη αντί του Βούρα με τη σέντρα του δεύτερου μέρους και άλλαξε το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-2-3-1. Λίγο αργότερα, στο 60΄, μπήκαν και οι Σβάρνας, Ρόβας, Ντακόλ και Μπακάκης και η εικόνα της «Ένωσης» ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου μέρους. Οι ατομικές ενέργειες ήταν πιο πολλές και η συνοχή χάθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχασαν λεπτό την κυριαρχία στο ματς, αλλά δεν δημιουργούσαν πλέον με φαντασία στην επίθεση. Στο 70΄αποσύρθηκε και ο Ανάκογλου (μετά τον Μπαρμπόσα) για να μπει ο Τζανετόπουλος, αλλά και ο Αραβίδης για να παίξει και ο Μπρέσεβιτς και πλέον είχαμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα στο γήπεδο.

Σαν πέρυσι…

Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά και «χτύπησε» 2 φορές με δύο ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν τα μέγιστα την περσινή σεζόν. Ο λόγος για τους Αλεσάντρε Ντακόλ και Ιβάν Μπρέσεβιτς, οι οποίο ήταν οι πρώτοι σκόρερ της «Ένωσης» στην Football League 2. Αρχικά στο 71΄ο Ντακόλ χρίστηκε σκόρερ με μακρινό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 76΄έδωσε την ασίστ στο Μπρέσεβιτς με τον Κροάτη να σκοράρει προ κενής εστίας για το 4-0.

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο τεστ για την ομάδα του Δέλλα, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία και δείχνει ότι μπορεί α βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Ο τεχνικός της «Ένωσης» θα πρέπει αν αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σχεδόν όλοι (πλην Φαγέ) οι απίκτες του ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και έδειξαν ότι έχουν τα προσόντα να βοηθήσουν μέσα στη χρονιά. Γεγονός που μπορεί να βγάλει κερδισμένη την ομάδα στον μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει μέχρι την επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα.