Βαρύ το κλίμα στο Eurogroup! – Οι Θεσμοί θα απαντήσουν στον Τσίπρα

“Φρένο” στις περαιτέρω συζητήσεις για την Ελλάδα -μέχρι το δημοψήφισμα – έβαλε το Eurogrouo, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά σύντομη, καθώς διήρκεσε περίπου μία ώρα, με τους εταίρους να εκφράζουν θυμό και έκπληξη μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Για “μικρή πιθανότητα” προόδου στο Eurogroup μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε μεν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης θα συζητήσουν την πρόταση η οποία εστάλη από την κυβέρνηση της Ελλάδας, έκρινε όμως ότι υπάρχει “μικρή πιθανότητα” να σημειωθεί πρόοδος μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Σφοδρή επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε εκ νέου στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ωστόσο υποστήριξε ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα μετά το “Όχι”.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε το πρόβλημα με τις τράπεζες στις ασφυκτικές και εκβιαστικές πιέσεις των εταίρων, ενώ εγγυήθηκε προσωπικά τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις.

skai.gr