Βομβιστική επίθεση στην οδό Πανεπιστημίου – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Από τις κάμερες διαχείρισης της Κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου αλλά και τις κάμερες του κτιρίου έχουν καταγραφεί οι δυο δράστες που τοποθέτησαν χθες βράδυ τη βόμβα στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Τους είδε επίσης και ο νυκτοφύλακας του κτιρίου που παρακολουθεί τις κάμερες ασφαλείας. Οι δράστες όμως φορούσαν κράνη και δεν μπορούν να φανούν τα χαρακτηριστικα του προσώπου τους.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού, άφησαν το σακίδιο με την βόμβα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν,

Η αστυνομία αναλύει τις καταγραφές από όλες τις κάμερες της περιοχής για να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για του δράστες οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι οι ίδιοι που είχαν τοποθετήσει πριν από περίπου έξι μήνες εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Σταδίου αλλά δεν είχε εκραγεί.

Από τη χθεσινοβραδινή ιδιαίτερα ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο της Τράπεζας και στα γύρω κτίρια αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε καθώς υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη ήταν μέσα σε τσάντα που ήταν τοποθετημένη έξω από το κτίριο της τράπεζας.

Η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί άνοιξε και η οδός Πανεπιστημίου, που παρέμενε κλειστή εξαιτίας της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 22:38 χθες το βράδυ.

skai.gr