Γερμανία: 12χρονος βάλθηκε να τινάξει στον αέρα τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Έρευνα άρχισαν οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές γύρω από τα δημοσιεύματα που θέλουν ένα 12χρονο αγόρι ιρακινής καταγωγής να αποπειράθηκε βομβιστική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη Λουντβιγκσχάφεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πρώτο το περιοδικό Focus, ο 12χρονος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε καρφιά κοντά στην αγορά, όμως για κάποιο λόγο η βόμβα δεν εξερράγη.

Το σακίδιο όπου ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός φέρεται να εντοπίστηκε τελικά από έναν περαστικό, ο οποίος και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει έως τώρα περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. Σύμφωνα πάντως με το Focus, ο ανήλικος δράστης έχει γεννηθεί στη Γερμανία και έχει ριζοσπαστικοποιηθεί θρησκευτικά ακολουθώντας ακραίες θέσεις του ισλάμ.

Η θέση του ισλάμ στη γερμανική κοινωνία και η μετανάστευση είναι δύο θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του ερχόμενου φθινοπώρου.

Το ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει κερδίσει έδρες σε πολλές τοπικές Βουλές τον τελευταίο χρόνο υιοθετώντας ένα ανοιχτά ξενοφοβικό και αντιμεταναστευτικό πρόγραμμα.