Δημοσκόπηση GPO | MEGA – θρίλερ για τον νικητή – 9 κόμματα μέσα στη Βουλή

Ένα σκληρό ντέρμπι με μια μικρή αλλαγή στην πρωτιά, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριαμό του MEGA. Εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές, όλα είναι ανοιχτά με τους Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη να… κονταροχτυπιούνται!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το κλίμα φαίνεται να έχει αντιστραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με την οριακή διαφορά, 0,2%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου τα στοιχεία της GPO έδειχναν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 0,3%, κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα η ΝΔ φαίνεται να έχει χάσει την δυναμική που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2% συγκεντρώνονοτας 26% και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 25,8%. Μάχη δίνεται για την τρίτη θέση με τη Χρυσή Αυγή να προηγείται στο 6,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με αυξημένο ποσοστό που φτάνει στο 6%.

Το ΚΚΕ φτάνει στο 5,7% και ακολουθεί το Ποτάμι με τα ποσοστά του να μειώνονται σταθερά και να φτάνει στο 4,4%. Η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη φτάνει σε ποσοστό 3,6% και ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Η δημοσκόπηση πάντως δείχνει τους Ανεξάρτητους Έλληνες να εισέρχονται οριακά στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 3%.

Προβάδισμα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις θετικές γνώμες των πολιτών με ποσοστό 45%.

Θετικές γνώμες των πολιτών

Ευάγγελος Μεϊμαράκης 45%
Αλέξης Τσίπρας 42,9%
Φώφη Γεννηματά 40,2%
Σταύρος Θεοδωράκης 40,2%
Δημήτρης Κουτσούμπας 28,4%
Πάνος Καμμένος 26,8%
Παναγιώτης Λαφαζάνης 22,1%
Νίκος Μιχαλολιάκος 11,5%

Στο ερώτημα για το ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί και προηγείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με 29,1% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 27%. Φυσικά αυθόρμητα οι πολίτες σε ποσοστό 28,3% απαντούν ΚΑΝΕΝΑΣ.