Επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

Προσερχόμενος μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μήνες ως Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Η κυρία Θάνου αφού συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του, τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη σύντομη θητεία της έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος των μεταναστών αλλά και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν σε κλίμα ομαλότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε: «θα ήθελα να σας συγχαρώ γιατί παρά το σύντομο της θητείας σας, διαχειριστήκατε μία οξυμένη κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα τρόπο υποδειγματικό. Παρά το σύντομο της παραμονής σας επίσης, καταγράφεται μία ιστορική πρωτιά από τη θητεία σας. Είστε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και αυτό είναι ένα μήνυμα πως θα πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στα αξιώματα και για τα 2 φύλα». Τέλος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «βασικό κοινό μας αίτημα αναφορικά με το προσφυγικό θα είναι να αντιμετωπιστεί από κοινού ένα παγκόσμιο ζήτημα».