Επώνυμες “θέσεις” για τη καταγωγή της Φουρέϊρα

Η Ελένη Φουρέιρα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για την καταγωγή της, η οποία είναι από την Αλβανία, και εξήγησε γιατί το έκρυβε από τον κόσμο και από τις δισκογραφικές.

Πολλοί επώνυμοι πήραν θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου είπε στο «Happy Day»: «Τη νιώθω στο 100% την Ελένη, γιατί βίωσα κι εγώ τον ρατσισμό. Εγώ είμαι από Έλληνες γονείς, αλλά γεννήθηκα στο Καζακστάν και όταν ήρθα στην Ελλάδα, σε ηλικία 5 ετών, δεχόμουν ρατσισμό. Πιστεύω ότι η αλήθεια πάντα είναι καλύτερη από το ψέμα. Τη δικαιολογώ απόλυτα την Ελένη, αλλά πιστεύω θα έκανε μεγαλύτερη καριέρα αν έλεγε την αλήθεια».

Τη δήλωσή της σχολίασαν όμως και στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε πως η Ελένη Φουρέιρα δεν έλεγε ψέματα για τις ρίζες της από το Μεξικό, αφού, όπως λέει, υπάρχουν. Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ακόμη: «Έχει περάσει πολύ μεγάλα ζόρια, δηλαδή έχει ζήσει πόλεμο στα παιδικά της χρόνια».

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ελάτε στη θέση της. Η Ελλάδα είναι μια βαθιά ρατσιστική χώρα. Είμαστε μια χώρα ξενοφοβική. Το διαφορετικό δεν το αποδεχόμεθα. Μόνο κάτι Χριστούγεννα, κάτι γιορτές, όταν θέλουμε να δείξουμε τον φιλάνθρωπο χαρακτήρα μας. Από μικρά παιδιά μάθαμε να μισούμε τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, τους Ρώσους. Οι γονείς γιατί στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά; Για να μην έρθουν σε επαφή με Αλβανούς. Άει στο διάολο πια, να πούμε την αλήθεια. Μικρά, λέγαμε ο ένας στον άλλο “πόσους Αλβανούς έχεις στην τάξη σου;”. Να σταματήσει εδώ αυτός ο ρατσισμός».

Ο Άρης Καβατζίκης δήλωσε: «Με τον τρόπο που έγινε η αποκάλυψη, νιώθεις και εσύ λίγο ηλίθιος και λίγο βλάκας, γιατί νιώθεις και εσύ λίγο μέρος μιας συγκάλυψης», τονίζοντας πως η Φουρέιρα έπρεπε να δώσει την εν λόγω συνέντευξη λίγο νωρίτερα.