Η Ελλάδα σε… απεργία!

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η χώρα λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για το ασφαλιστικό.

Επαγγελματίες, έμποροι και μισθωτοί στις επιχειρήσεις αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, εργαζόμενοι νοσοκομείων φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας μέχρι τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην απεργία συμμετέχουν, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι οδηγοί ταξί, ενώ Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο. Δεν θα κινηθούν επίσης Προαστιακός και ΟΣΕ.

Το Μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, όμως δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Τα λεωφορεία θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα εκτελούνται δρομολόγια στο Τραμ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Απεργούν επίσης οι ψαράδες και οι ιχθυοπώλες, ενώ αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην πόλη της Λάρισας.

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για 11:00 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Παράλληλα ακυρώνονται συνολικά 66 πτήσεις της Aegean και της Οlympic Air λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ και της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπάλληλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τις 12:00 το μεσημέρι.