Η μαζική παραγωγή του νέου Hyundai Tucson είναι γεγονός

Με στόχο να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του στόλου της, η Hyundai ξεκίνησέ τη μαζική παραγωγή του νέου Hyundai Tucson, διαδόχου του δημοφιλούς οχήματος SUV της εταιρείας του Hyundai ix35, στο Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) το εργοστάσιο της Hyundai Motor στο Nošovice της Τσεχίας.
Αυξημένο σε διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του ix35 το νέο Tucson έχει μήκος 4,475 μέτρα., πλάτος 1,850 μ., ύψος 1,645 μ. και μεταξόνιο 2,670 μ. Η διεύρυνση του όγκου έχει άμεσο αποτέλεσμα την κατά 48 λίτρα μεγέθυνση του χώρου αποσκευών σε σχέση με το ix35 που τώρα έχει φθάσει τα 513 λίτρα.
Με πιο επιθετικό προφίλ χάρη στην κεκλιμένη οροφή το νέο κορεατικό crossover διαθέτει την χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα που αποτελεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai και στην οποία είναι τοποθετημένα τα LED φώτα ημέρας. Στο εσωτερικό η προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών αλλά και της εργονομίας είναι εμφανής από την πρώτη ματιά. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά μαλακής αφής που του δίνουν την αίσθηση της Premium πολυτέλειας ενώ από πλευράς εξοπλισμού πέρα από την μεγάλη οθόνη αφής διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου της λειτουργίας του οχήματος.
Το νέο Hyundai Tucson θα διαθέτει μεταξύ άλλων το Smart Parking Assist, το Autonomous Emergency Braking, το Lane Keeping Assist System, το Rear Traffic Cross Alert, το Blind Spot Detection, το Speed Limit Information Function και το Active Bonnet System, που αυτόματα ανασηκώνει το καπό, ώστε να περιοριστεί η σφοδρότητα μια μετωπικής σύγκρουσης.Το νέο μοντέλο της Κορεατικής μάρκας εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό 1,6-λίτρων GDI κινητήρα απόδοσης 135 ίππων, που θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κινητήρα θα αποδίδει 176 ίππου και θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, το Tucson θα εξοπλίζεται με τον 1,7 λίτρων με απόδοση 117 ίππους με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και με το 2λιτρο που θα αποδίδει 136 ή 184 ίππους και θα συνδυάζεται και με τα δύο κιβώτια.