Η νέα Ducati Multistrada 1200 Enduro

Προκειμένου να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «ταξιδευτή μεγάλων αποστάσεων» οι υπεύθυνοι της Ducati εξόπλισαν τη νέα Multistrada 1200 Enduro με ‘high-tech’ συστήματα, στοχεύοντας να δημιουργήσουν μία μοτοσυκλέτας που θα ανταποκρίνεται ιδανικά, ακόμα και στις πλέον δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Κάθε ένα από τα επιμέρους εξαρτήματα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα αυτούς τους στόχους: από το μεγάλο ρεζερβουάρ των 30 λίτρων για αυξημένη ακτίνα δράσης, μέχρι το σταμπιλιζατέρ, που ύστερα από ειδική απαίτηση των δοκιμαστών, έχει υιοθετηθεί ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη σταθερότητα ακόμα και στα πλέον κακοτράχαλα εδάφη.
Η νέα Multistrada 1200 Enduro προορίζεται για την αναζήτηση της περιπέτειας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, όντας παράλληλα κατασκευασμένη για να παρέχει την απόλυτη ασφάλεια και στις καθημερινές μετακινήσεις.
Το Cornering ABS της Bosch, που κατανέμει ιδανικά τη δύναμη πέδησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω τροχού και περιορίζει το φρενάρισμα όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση στο μέσον μίας στροφής, με τρόπο που να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της επιβράδυνσης, χωρίς όμως να χάνεται η πρόσφυση ή να παρουσιάζεται το ανεπιθύμητο φαινόμενο της αποσταθεροποίησης. Η δυνατότητα ρύθμισης σε 3 επίπεδα, ανταποκρίνεται σε κάθε στυλ οδήγησης, καιρικών συνθηκών, ή τύπο οδοστρώματος. Οι πανίσχυροι Full LED προβολείς με τη λειτουργία κατεύθυνσης (Cornering function), εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα ακόμα και στο εσωτερικό της στροφής και βελτιώνουν αισθητά το οπτικό πεδίο του αναβάτη, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Η νέα λειτουργία ελέγχου εκκίνησης, κάνει ευκολότερο τόσο το ξεκίνημα σε ανηφόρα με πλήρες φορτίο, όσο και σε ολισθηρό οδόστρωμα, τροποποιώντας τη δύναμη πέδησης στον πίσω τροχό καθώς ο αναβάτης αφήνει τον συμπλέκτη και ανοίγει το γκάζι.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα που διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνουν επίσης:
• Προγράμματα οδήγησης : Touring, Sport, Urban και Enduro
• Επιλογή Power
• Ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης (Traction Control), με ρύθμιση 8 σταδίων
• Ηλεκτρονικός έλεγχος ανύψωσης εμπρός τροχού (Wheelie Control), με ρύθμιση 8 σταδίων
• Ημι-ενεργητική ανάρτηση – συμβάλει στη διατήρηση του απόλυτου ελέγχου της μοτοσυκλέτας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε φορτίο.
• Σταθεροποιητής ταχύτητας (Cruise Control)
• Σύστημα Infotainment (πολυμέσα και Link app)
• Πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 5΄΄
• Οπίσθιος φωτισμός βασικών διακοπτών
• Σύστημα εκκίνησης Hands Free