Κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Πελοπόννησο! Εκτεταμένες καταστροφές!

Έντονα καιρικά φαινόμενα – με ισχυρές βροχές, δυνατούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις – που πλήττουν από τη νύχτα την Περιφέρεια Πελοποννήσου! Σε αρκετές περιοχές σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια, ενώ προέκυψαν και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πολυάριθμες κλήσεις για άντληση υδάτων. Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Βιβλική καταστροφή προέκυψε από ανεμοστρόβιλο στη Σκάλα!

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ: http://www.flynews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17182:-fly-&catid=49:2012-02-08-08-19-43

Ανεμοστρόβιλος και στην Καλαμάτα!
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε και την Καλαμάτα! Ειδικότερα, πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ανυπολόγιστης αξίας ζημιές. Μάλιστα, στη Νέα Είσοδο ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε ΙΧ, κατέστρεψε δέντρα και διέλυσε καταστήματα! Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού!
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το τριήμερο Δευτέρα έως Τετάρτη, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να πλήττουν αρχικά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική. Τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ αναμένει συνέχιση των βροχών και των καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη να νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.