Κύπελλο Ελλάδας: Η Ξάνθη πήρε το εισιτήριο του τελικού

Σε έναν επεισοδιακό επαναληπτικό (αποβλήθηκε ο Ντιέγκο Ρομάνο, υπήρξαν ανταλλαγές αντικειμένων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και πεντάλεπτη διακοπή), η Ξάνθη υπερασπίστηκε τη νίκη του Καυτανζογλείου (0-1) και χάρη στο 0-0 με τον Ηρακλή στο κατάμεστο γήπεδο των Πηγαδίων πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το όνειρο της Ξάνθης έγινε πραγματικότητα, εν αντιθέσει με τον Ηρακλή, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα της Football League που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο αγωνιστικό σκέλος, υπήρξε ένταση, σκληρές μονομαχίες και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όπως δηλαδή συνηθίζεται σε ματς σκοπιμότητας.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (95′ Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (73′ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53′ Ράνος).

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75′ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87′ Κάσσος), Πασάς, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.