Μακελειό στη Τουρκία κοντά στο κοινοβούλιο! 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη (vd)

Τουλάχιστον 18 νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο έως τώρα τραγικός επίσημος απολογισμός από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην «καρδιά» της Άγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας. Οι Αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση στη μετάδοση ανεπίσημων πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη
, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε κοντά σε οχηματοπομπή στρατιωτικών οχημάτων, με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Δεν είναι γνωστό αν οι νεκροί είναι στρατιώτες ή και πολίτες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η επίθεση ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να ακυρώσει την προγραμματισμένη αυριανή επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου θα λάμβανε μέρος σε άτυπη μίνι-σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό αλλά και σε τριμερή συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το χτύπημα έλαβε χώρα περίπου 300 μέτρα από την τουρκική Βουλή, και σε μικρή απόσταση από την έδρα της προεδρίας και τα αρχηγεία των τριών Όπλων των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Hurriyet, την ώρα που στο προεδρικό μέγαρο βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για θέματα ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.