Οι κρεμαστές σουίτες του Άμστερνταμ από γερανό! (pics)

Γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με την ξενοδοχειακή αρχιτεκτονική. Στα κατά τόπους debate «συμμετέχουν» μεγάλες κτιριακές μονάδες, με όσο το δυνατόν περισσότερα δωμάτια με θέα τη θάλασσα / το βουνό / το ελκυστικό σημείο της πόλης ή πιο ήπιες κατασκευές, όπως επιλέγει η τελευταία τάση.

Οι Ολλανδοί απόφυγαν τέτοιου είδους προβληματισμούς απαντώντας: «Αξιοποιούμε ό,τι έχουμε». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν ένα γιγαντιαίο γερανό εμποροκιβωτίων (containers) 250 τόνων στο λιμάνι του Άμστερνταμ, που μέχρι πρόσφατα προοριζόταν για τη χωματερή.

Είναι όμορφος ένας τεράστιος γερανός; Όχι. Αλλά ο συγκεκριμένοςβρίσκεται στο λιμάνι του Άμστερνταμ τόσες δεκαετίες που θεωρείται μέρος του τοπίου. Αυτή η «παλαιότητα» στάθηκε αφορμή για τις πρώτες σκέψεις αξιοποίησής του, που κατέληξαν στο άρτι ολοκληρωθέν Faralda Crane Hotel.

Εννοείται ότι «βοήθησε» και το γεγονός πως ο γερανός προσφέρει απίστευτη θέα τόσο στην πόλη όσο και στη θάλασσα ανοιχτά του Άμστερνταμ, αφού έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται 360 μοίρες. Κι εννοείτα ότι αυτήν τη δυνατότητα την «κληρονόμησε» και το ξενοδοχείο.

Ιδιαίτερη σημασία έχε δοθεί στα αντικείμενα που εξοπλίζουν τις σουίτες.

Οι κατασκευαστές του ξενοδοχείου μετέτρεψαν τον γερανό των 50 μέτρων σε τρεις πολυτελείς σουίτες, εντελώς διαφορετικές η μία από την άλλη και τους έδωσαν «πιασάρικες» ονομασίες: Mystique, Secret και Free Spirit. Στο ξενοδοχείο υπάρχει επίσης και μία εξωτερική Spa Pool.

Τη Spa Poοl του ξενοδοχείου μπορεί να τη χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, πληρώνοντας 45 ευρώ για 1,5 ώρα (μίνιμουμ 2 άτομα).

Μπορεί το ξενοδοχείο να μη διαθέτει reception (η μαγνητική κάρτα του δωματίου φυλάσσεται σε ένα εξωτερικό χρηματοκιβώτιο, του οποίου ο κωδικός στέλνεται ηλεκτρονικά στον πελάτη), όμως οι ένοικοί του μπορούν να απολαύσουν από το ύψος των 50 μ. το υψηλότερο bungee jumping στην Ευρώπη.

Η σουίτα Free Spirit.

Ιδιαιτέρως αυστηροί είναι οι κανόνες χρήσης του βιομηχανικού ανελκυστήρα: εάν ένας ένοικος αφηρημένος δεν κλείσει κατά την έξοδό του τις δύο θύρες ασφαλείας, τότε εγκλωβίζονται στα δωμάτιά τους οι υπόλοιποι ένοικοι!

Η σουίτα Secret.

Οι τιμές της κάθε σουίτας κυμαίνονται γύρω στα 435 ευρώ η βραδιά (το exclusive Champagne breakfast κοστίζει 27,50 ευρώ το άτομο), ενώ τα σκοινιά για το πήδημα νοικιάζονται έναντι 60 ευρώ.

souita_1 souita_2 souita_3