Ουρλιαχτά και απειλές της Βίκυς Σταμάτη στο δικαστήριο

Με… πολεμική διάθεση εμφανίστηκε απέναντι στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα για δήμευση του ακινήτου στο σπίτι όπου διαμένει στο Χαλάνδρι, 68 τμ.

Με ουρλιαχτά και απειλές εμφανίστηκε στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την πρόταση που έκανε ο Εισαγγελέας για δήμευση του σπιτιού 68 τ.μ. όπου διαμένει στο Χαλάνδρι. Ούτε ένα βλέμμα δεν έριξε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό της, και σε πολύ υψηλούς τόνους, απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας:

Βίκυ: «Φταίτε, δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο»

Πρόεδρος: «Μην φωνάζετε…θα περάσετε έξω…»

Βίκυ: «Γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω; Εγώ σταυρώνομαι…»

Ακης: «Μας ενοχοποιείτε άδικα…»

Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): «Αυτή η γυναίκα θα βρεθεί στο δρόμο;»

Η επίθεση προς το δικαστήριο συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, με την Βίκυ Σταμάτη να λέει, έχοντας σηκωθεί από τη θέση της κατηγορουμένης και κουνώντας τα χέρια της:

«Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών…. » για να συνεχίσει:

Σταμάτη: «Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλο μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ προσκομίζοντας στην έδρα ένα χαρτί…που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί).

Πρόεδρος (προς την γραμματέα): «Σημειώστε τις απειλές της κατηγορουμένης»

Σταμάτη: «Εγώ έχω δεχθεί απειλές, και αυτές θα ειπωθούν»

Ούτε ένα βλέμμα στον Άκη

Η Βίκυ Σταμάτη περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι παίρνει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Έφτασε στο δικαστήριο με αθλητική εμφάνιση και φορώντας μπουφάν με κουκούλα. Μπήκε στο δικαστήριο όπου εκείνη την ώρα η συνεδρίαση είχε διακοπεί και κάθισε λίγο πιο πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, που χθες Τρίτη έμαθε ότι πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 19 ετών για μίζες από τα προγράμματα των γερμανικών υποβρυχίων και των ρωσικών αντιαεροπορικών Tor-M1, γύρισε, κοίταξε την Βίκυ Σταμάτη και σηκώθηκε αμέσως να της μιλήσει.

Εκείνη καθόταν σιωπηλή χωρίς να του δώσει καμία απάντηση.

Μάλιστα την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος της μιλούσε όχι μόνο δεν του απάντησε, αλλά έστρεψε και το πρόσωπό της στο πλάι για να μην τον κοιτάζει. Στη συνέχεια η Βίκυ Σταμάτη αποχώρησε από την αίθουσα.

Η Βίκυ Σταμάτη με βάση την απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή αύριο το πρωί και απόψε το βράδυ αναμένεται να διανυκτερεύσει στο μεταγωγών.

Τέλος να αναφερθεί ότι την ώρα που έμπαινε σε ταξί για να μεταβεί στο Εφετείο, σε έξαλλη κατάσταση έκανε τη χαρακτηριστική άσεμνη χειρονομία με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του χεριού προς τους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το σπίτι της.