Ο καιρός της εβδομάδας από την Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας που ξεκίνησε από την μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ  Χ.Σούζη!

Καλημέρα σας !! Καλή εβδομάδα !!

Σήμερα Δευτέρα γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 , και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο έως 23 με 24 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 25 με 26 βαθμούς .Την Τρίτη γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Τετάρτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι στα δυτικά και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια .Την Πέμπτη βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίωςστα δυτικά ,τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο , επίσης λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας . Άνεμοι: την Τετάρτη θα πνέουν Ν 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που την Πέμπτη βαθμιαία θα γίνουν παντού Δ – ΒΔ 6 με 7 μποφόρ , Θερμοκρασία: σε πτώση την Πέμπτη . Την Παρασκευή οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν Δ – ΒΔ 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση . Το Σαβ/Κυρ. φαίνεται πως ο καιρός θα είναι σχετικά καλύτερος , η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: Β – ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: έως 24 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγη συννεφιά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς .