Ο καιρός της εβδομάδας από την Χ.Σούζη.Ενισχυμένοι βοριάδες

Η πρόγνωση του καιρού από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας ! Καλή εβδομάδα !!

Σήμερα Δευτέρα λίγη συννεφιά , κατά τόπους αυξημένη στην Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά, την Εύβοια, και τη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι, στη βόρεια Ελλάδα έως 15 βαθμούς , στη δυτική Ελλάδα έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 16 με 17 βαθμούς . ΤηνΤρίτη λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη στα ανατολικά και νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά Β – ΒΑ 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Την Τετάρτη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Άνεμοι: στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο Β 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση. Την Πέμπτη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες την Παρασκευή θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη στα ηπειρωτικά ορεινά, ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την Παρασκευή. Το Σάββατο λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Αττική
Καιρός: λίγη συννεφιά τοπικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού .Άνεμοι:ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ . Θερμοκρασια: έως 14 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη , με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές . Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς.