Ο καιρός της εβδομάδας από την Χ.Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή για την εβδομάδα που ξεκίνησε, από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας !! Καλή εβδομάδα !!

Σήμερα Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας . Στη βόρεια Ελλάδα τα χιόνια δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να κατέβουν πολύ χαμηλά . Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία και από τα ΒΔ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Ν – ΝΔ 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 9 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 15 βαθμούς , και στο Νότιο Αιγαίο έως 17 με 18 βαθμούς .Την Τρίτη : στην ανατολική και νότια χώρα θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περίοδος ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στανοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός . Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός το πρωί κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Τέταρτη στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός . Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ΝΑ 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Την Πέμπτη , την Παρασκευή και το Σάββατο σχετικά βελτιωμένος καιρός και μόνο την Πέμπτη στα ΝΑ θα σημειωθούν τοπικές βροχές . Η ένταση των ανέμων δε θα ξεπερνά τα 3 με 5 μποφόρ και η Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Αττική
Καιρός:Λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες .Το απόγευμα – βράδυ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά . Άνεμοι: ΝΔ 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 7 με 9 μποφόρ . Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς αλλά σε βαθμιαία πτώση .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: συννεφιά με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί . Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί Άνεμοι: ΒΔ 7 με 9 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση .Θερμοκρασία: έως 6 βαθμούς .