Ο καιρός της εβδομάδας από την Χ.Σούζη

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη.

Καλημέρα σας !!

Σήμερα Τρίτη συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ΒΔ Ελλάδας . Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 8 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 13 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 15 με 16 βαθμούς .Την Τετάρτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου δεν αποκλείεται να είναι και τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά, και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Την Πέμπτη βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και θα εξασθενήσουν Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση την Τετάρτη .Από την Παρασκευή νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας . Έτσι το Σαβ/Κυρ. θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, τουλάχιστον στα 9 μποφόρ .

Αττική
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ίσως και παροδική καταιγίδα . Άνεμοι: Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 13 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ίσως και παροδική καταιγίδα . Άνεμοι: Β – ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 11 βαθμούς .