Ο καιρός της εβδομάδας από την Χ.Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας ! Καλή εβδομάδα !!

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη . Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά , με τοπικές βροχές , και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Β. χώρας .Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά Β – ΒΑ 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα έως 10 βαθμούς στα δυτικά έως 13 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 12 βαθμούς. Την Τρίτη και την Τετάρτη βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας . Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη συννεφιά Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά Β – ΒΑ 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση .Την Τρίτη και Τετάρτη βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας . Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη συννεφιά .Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά Β – ΒΑ 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση .Την Πέμπτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα . Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Αττική
Καιρός:λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά Άνεμοι: Β – ΒΑ 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς . Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικές συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά .Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ . Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς.