Ο καιρός της εβδομάδας από τη Χριστίνα Σούζη

Καλημέρα σας , καλή εβδομάδα !!

Σήμερα Δευτέρα συννεφιά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ΒΔ ημιορεινά . Βαθμιαία από τα Δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 6 με 8 μποφόρ , στο Αιγαίο Ν – ΝΔ 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα Β θα στραφούν σε Δ – ΒΔ με την ίδια ένταση Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη Β Ελλάδα στους 13 με 16 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 17 με 19 βαθμούς.

Την Τρίτη Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα Α και Ν , σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα . Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας . Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τετάρτη γενικά βελτιωμένος καιρός , αλλά από το απόγευμα και από τα ΒΔ θα αρχίσουν και πάλι βροχές . Οι άνεμοι στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κυρίως στα Δ και Ν . Πέμπτη και Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα Δ – Κ και Β και το Σάββατο κυρίως στη Δ Ελλάδα και το Α Αιγαίο . Θα επικρατήσουν νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία αφού σημειώσει άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πέσει λίγο το Σάββατο.

Η πρόγνωση του καιρού από την έγκριτη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη (ΣΚΑΪ)