Ο καιρός της εβδομάδας και της Πρωτοχρονιάς!

Η πρόγνωση του καιρού από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας !! χρόνια πολλά !!

Σήμερα Δευτέρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες . Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν .Άνεμοι: στο Ιόνιο Δ – ΒΔ 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση , στο Αιγαίο αρχικά Ν – ΝΔ 8 με 9 μποφόρ , γρήγορα θα γίνουν Δ – ΝΔ και θα εξασθενήσουν Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 9 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 17 βαθμούς .

Την Τρίτη βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια , καταιγίδες θα σημειωθούν στα ΝΑ και χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά . Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στην ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία , σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ,από το μεσημέρι στα ανατολικά 7 με 8 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Τετάρτη στην Ήπειρο συννεφιά παροδικά αυξημένη το πρωί , με ασθενείς χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν. Στο Ιόνιο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια
στα ορεινά. Στο ανατολικό αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ΒΑ 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά , στα βόρεια ισχυρός.

Την Πέμπτη στα δυτικά λίγη συννεφιά . Στα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα .Στην υπόλοιπη χώρα χιονοπτώσεις ακόμα και στις νοτιότερες περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της νότιας νησιώτικης χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ΒΑ στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετός στα ηπειρωτικά ,στα βόρεια ισχυρός.

Την Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια λίγη συννεφιά .Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά συννεφιά με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο .Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά , στα κεντρικά και βόρεια ισχυρος.

Αττική
Καιρός: Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη .Άνεμοι: Ν – ΝΔ 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς . Από το βράδυ θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Θεσσαλονίκη
Καιρός:το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές, και χιόνια στα ορεινά που γρήγορα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Β – ΒΔ 6 με 7 μποφόρ. θερμοκρασία: έως 7 βαθμούς .