Ο καιρός του Σαββατοκύριακου από την Χ.Σούζη

Η πρόγνωση των καιρικών φαινομένων του Σαββατοκύριακου από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη.

Καλημέρα σας !! Καλό Σ/Κ , καλό βόλι !!

Σήμερα Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας . Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στα δυτικά, τα βόρεια, και το ανατολικό Αιγαίο .Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Ν – ΝΑ 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 14 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 18 με 20 βαθμούς .Το Σάββατο σε όλη τη χώρα συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Τα φαινόμενα θα ένιαι τοπικά έντονα στα δυτική Ελλάδα , τη Θράκη το Β. και Α . Αιγαίο . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Άνεμοι: Δ – ΝΔ 5 με 6 , στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ Θερμοκρασία: σε πτώση. Την Κυριακή στη Θράκη , την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά παροδικά αυξημένη με λίγες τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό . Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά ΒΔ 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά ΝΔ 6 με 7 με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δ. Ελλάδα και το Α . Αιγαίο . Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Άνεμοι: στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ .Στο αιγαίο Δ – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Αττική Καιρός: λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και κυρίως από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός:συννεφιά και κατά διαστήματα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς.