Ο καιρός του Σαββατοκύριακου από την Χ.Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας ! Καλό Σαβ/Κυρ.

Σήμερα Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο , τα ηπειρωτικά, στα νησιά του Β .και Α . Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στο ΝΑ Αιγαίο 9 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση .Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα έως 13 βαθμούς , στη δυτική Ελλάδα έως 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 17 με 18 βαθμούς .Το Σάββατο βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική και βαθμιαία στα Κεντρικά και Βόρεια . Τοπικές συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα . Άνεμοι : Δ – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και στα Νότια τοπικά 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή . Την Κυριακή βροχερός θα είναι ο καιρός , η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση Τη Δευτέρα κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές η χιονόνερο, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές , χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν . Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αττική
Καιρός:Λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Βελτίωση από το απόγευμα . Άνεμοι: Ν – ΝΑ 6 με 8 μποφόρ . Βαθμιαία θα εξασθενήσουν . Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι . Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς.