Ο καιρός του Σ/Κ από την Χ.Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο από την έγκριτη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη:

Καλημέρα σας !! Καλό Σαβ/Κυρ. !!

Σήμερα Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη καιτην ανατολική νησιωτική χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα . Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι: Ν – ΝΔ 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ , με περαιτέρω ενίσχυση από το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως 12 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 15 βαθμούς Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά ,τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Δυτική Ελλάδα και τα ΒΑ .Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό .Άνεμοι: Ν – ΝΔ 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια Ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη Άνεμοι: Ν – ΝΔ στο Ιόνιο 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ , αλλά με βαθμιαία εξασθένηση . Θερμοκρασία: σε άνοδο Δευτέρα και Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά , τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο χιόνια θα πέσουν στα ορεινά . Άνεμοι : Ν – ΝΔ 6 με 7 μποφόρ .Θερμοκρασία σε πτώση .

Αττική
Καιρός:λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και από το απόγευμα – βράδυ ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Ν – ΝΔ 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς .

Θεσσαλονίκη
Καιρός: συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές από τις απογευματινές – βραδινές ώρες. Άνεμοι: Ν – ΝΑ 3 με 5 και απο το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς.