Παρουσίαση Moto Guzzi V7 II και Aprilia Caponord 1200 Rally

Δίδυμη «πρεμιέρα» των πιο σημαντικών τους μοντέλων πραγματοποίησαν Aprilia και Moto Guzzi στην έκθεση, Intermot της Κολωνίας, μια από τις πλέον σημαντικές και παραδοσιακές μοτοσυκλετιστικές διοργανώσεις στην Ευρώπη που φέτος  γιόρτασε τα 50 χρόνια της. Οι πρεμιέρες αφορούσαν τη νέα γενιά Moto Guzzi V7 II και το νέο Aprilia Caponord 1200 Rally.
Νέα σειρά Moto Guzzi V7 II: Το best seller του Mandelo del Lario, το V7, ανανεώνεται και στις τρεις εκδόσεις:  V7 II Stone, V7 II Racer και V7 II Special.  Νέο εξατάχυτο κιβώτιο, με νέο σχεδιασμό που επιτρέπει στην πρώτη και τις δύο τελευταίες σχέσεις να κοντύνουν, μειώνοντας αντίστοιχα την πτώση των στροφών μεταξύ των ταχυτήτων. Αναβαθμισμένος είναι και ο συμπλέκτης, για ακόμη πιο εύκολες και ομαλές αλλαγές.  Το νέο V7 II εισάγει ένα δικάναλο σύστημα ABS και το MGCT (Moto Guzzi ControlloTrazione), ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα που εξασφαλίζει την ιδανική πρόσφυση σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αποτρέποντας τον πίσω τροχό από την ολίσθηση κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε επικίνδυνη απώλεια πρόσφυσης. Χάρη στη νέα θέση του κινητήρα, με κλίση 4° προς τα εμπρός,  αλλά και στα νέα, χαμηλότερα μαρσπιέ, εξασφαλίζεται απόλυτα άνετη θέση οδήγησης και για τους ψηλότερους αναβάτες.
Το νέο Moto Guzzi V7 θα είναι διαθέσιμο και σε τρεις εκδόσεις:
V7 II Stone: εκλεπτυσμένο και ουσιώδες, χαρακτηρίζεται από τους τυπικούς χρωματικούς συνδυασμούς της δεκαετίας του ’70
 V7 II Special: ό,τι πιο κοντινό στην αρχική ιδέα του V7, ξεκινώντας από τα γραφικά που είναι εμπνευσμένα από το διάσημο V750  του 1975
V7 II Racer: η ενσάρκωση του αγωνιστικού πνεύματος της Moto Guzzi.
Η νέα σειρά Moto Guzzi V7 II θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά από το Νοέμβριο.

Νέο Aprilia Caponord 1200 Rally: Η έκδοση “Rally” είναι μία νέα μοτοσυκλέτα, πιο εξεζητημένη, πιο προστατευτική, πιο άνετη, η οποία, εξελίσσοντας τον ταξιδιωτικό χαρακτήρα του Caponord 1200, δεν περιορίζεται σε στρωμένους δρόμους και είναι κατάλληλη για κάθε διαδρομή, έτοιμη για κάθε έδαφος. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του νέου μοντέλου τονίζεται από μία σειρά νέων χαρακτηριστικών: ακτινωτές ζάντες, 19″ μπροστά, σκληρές βαλίτσες με αλουμινένια καλύμματα, ρεζερβουάρ 24 λίτρων, μεγαλύτερη ζελατίνα, προστατευτικά κινητήρα, συμπληρωματικά φώτα LED.  Οι υψηλές επιδόσεις του ανανεωμένου V-twin κινητήρα  των 1200cc ταιριάζουν απόλυτα με το εξαιρετικό σασί της μοτοσυκλέτας, όπως και με τον κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό: Ride-by-wire με τριπλή χαρτογράφηση, traction control, cruise control και ABS (μπορεί να απενεργοποιηθεί). Το νέο Aprilia Caponord 1200 Rally είναι εξοπλισμένο με το αποκλειστικό – και πατενταρισμένο – σύστημα ημι-ενεργητικών αναρτήσεων ADD (Aprilia Dynamic Damping). Με την προηγούμενη γενιά των ηλεκτρομηχανικά ρυθμιζόμενων συστημάτων των αναρτήσεων, ο αναβάτης προσάρμοζε το set-up των αναρτήσεων μέσω επιλογέα στο τιμόνι. Με το σύστημα ADD του Aprilia Caponord 1200 Rally, ο αναβάτης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει την οδήγηση. Το μετρά την ενέργεια που μεταδίδεται από προσκρούσεις, από την επιφάνεια του δρόμου προς τη μοτοσυκλέτα, αναγνωρίζει τις διαφορετικές φάσεις της οδήγησης (επιτάχυνση, τέρμα γκάζι, φρενάρισμα, σταθερό γκάζι) και ρυθμίζει τις βασικές λειτουργίες του πιρουνιού και του αμορτισέρ σε πραγματικό χρόνο, μεγιστοποιώντας την άνεση και διατηρώντας την ιδανική σταθερότητα του οχήματος.
Το νέο Aprilia Caponord 1200 Rally θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Ιανουάριο του 2015.

skaigr