“Περήφανα” γηρατειά: Περιμένοντας στις ουρές για 120 ευρώ (Δείτε τις εικόνες ντροπής)

Ουρές και ταλαιπωρία από νωρίς το πρωί έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα των τραπεζων από αγανακτισμένους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα και περιμένουν για να λάβουν τα 120 ευρω.

Óõíôáîéïý÷ïé, ðïõ äåí äéáèÝôïõí êÜñôá  áíáëÞøåùí áðü  ÁÔÌ ðåñéìÝíïõí óôçí ïõñÜ Ýîù áðü õðïêáôÜóôçìá ôçò ÅèíéêÞò ÔñÜðåæáò ðñïêåéìÝíïõ íá êÜíïõí áíÜëçøç ìÝñïõò ôçò óýíôáîçò ôïõò, ÔåôÜñôç 1 Éïõëßïõ 2015. Ïé óõíôáîéïý÷ïé, áí êáé ìå äõóêïëßá ëüãù ôïõ óõíùóôéóìïý, åîõðçñåôïýíôáé ìå áëöáâçôéêÞ óåéñÜ êáé åéóðñÜôôïõí ìÝ÷ñé 120 åõñþ.  ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ
Με αλφαβητική σειρά και σε διάστημα τριών ημερών θα τους καταβληθεί το εν λόγω πόσο.

Συγκεκριμένα, εκτός της Πειραιώς, όπου οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετηθούν κανονικά με δελτία προτεραιότητας, όσοι συνταξιούχοι πληρώνονται από την Εθνική, την Alpha Bank και την Eurobank θα πρέπει να προσέρχονται στα υποκαταστήματα με την εξής σειρά:
Σήμερα, όσων τα επώνυμα αρχίζουν από Α εως Ι, την Πέμπτη από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν εως Ω.

Óõíôáîéïý÷ïé, ðïõ äåí äéáèÝôïõí êÜñôá ÁÔÌ ðåñéìÝíïõí óôçí ïõñÜ Ýîù áðü õðïêáôÜóôçìá ôçò ÅèíéêÞò ÔñÜðåæáò ðñïêåéìÝíïõ íá êÜíïõí áíÜëçøç ìÝñïõò ôçò óýíôáîçò ôïõò, ÁèÞíá ÔåôÜñôç 1 Éïõëßïõ 2015. Ïé óõíôáîéïý÷ïé, áí êáé ìå äõóêïëßá ëüãù ôïõ óõíùóôéóìïý, åîõðçñåôïýíôáé ìå áëöáâçôéêÞ óåéñÜ êáé åéóðñÜôôïõí ìÝ÷ñé 120 åõñþ.  ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Συνταξιούχοι, που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ περιμένουν στην ουρά έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να κάνουν ανάληψη μέρους της σύνταξης τους, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Οι συνταξιούχοι, αν και με δυσκολία λόγω του συνωστισμού, εισπράττουν μέχρι 120 ευρώ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών έχουν αναρτηθεί οι λίστες με τα υποκαταστήματα των πέντε τραπεζών που θα ανοίξουν από σήμερα, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων όπως επίσης και τα καταστήματα των συνεταιριστικών τραπεζών.