Πετάει πετάει ο…Τσίπρας! (vd)

Σε μια πρωτοφανή επικοινωνική πρωτοβουλία προχώρησε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και από εκεί πέταξε με μαχητικό F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Συνοδευόμενος πάντοτε -μόνο- από την κάμερα της ΕΡΤ και με σαφείς σκηνοθετικές οδηγίες, το επιτελείο του Μαξίμου φρόντισερ να μοιραστούν τα μονταρισμένα τηλεοπτικά πλάνα, με τον πρωθυπουργό να φοράει τη φόρμα του πιλότου, να κουβεντιάζει με τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας και στο τέλος να ανεβαίνει -με μια μικρή δυσκολία- στο αεροσκάφος, φορώντας και τη σχετική μάσκα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ότι είχαν φροντίσει να γράψουν το όνομά του με λατινικούς χαρακτήρες πάνω στο μαχητικό. Σημειώνεται ότι από το στρατιωτικό αυτό σόου του πρωθυπουργού απουσίαζε ο -συνήθης ύποπτος- υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το γεγονός είχε φροντίσει να προαναγγείλλει από το πρωί το πρωθυπουργικό γραφείο με ένα πρωτοφανές σε ύφος non paper που έλεγε τα εξής:

«Πετάει, πετάει ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».