Ραχήλ Μακρή,Αννα Μπουσδούκου και Μπογδάνος γυμνοί, για καλό σκοπό

Με την επανακυκλοφορία του Down Town, επιστρέφει και η φωτογράφηση που είχε γίνει κάτι σαν… θεσμός για έξι χρόνια, από το 2006 έως το 2012: η γuμνή φωτογράφηση δεκάδων επωνύμων στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Ραχήλ Μακρή, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αγγελική Ηλιάδη, Μάρα Ζαχαρέα, Μαρία Σαράφογλου, Άννα Μπουσδούκου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Μαίρη Συνατσάκη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λευτέρης Πετρούνιας και δεκάδες ακόμη γνωστοί Έλληνες φωτογραφήθηκαν φέτος στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας και τα πορτραίτα όλων θα περιέχονται στο τεύχος του Down Town που θα κυκλοφορήσει παραμονή Χριστουγέννων.

Γιατί γuμνοί

Ο λόγος που πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, αθλητές και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα δέχονταν επί χρόνια, και δέχτηκαν και φέτος, να πετάξουν τα ρούχα τους και να φωτογραφηθούν για το εν λόγω πρότζεκτ, δεν είναι άλλος από τον ίδιο το σκοπό της φωτογράφησης: η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση της κοινής γνώμης γύρω από το AIDS. Και σε αυτήν τη νόσο, όπως μπροστά και σε κάθε άλλη, ο άνθρωπος παρουσιάζεται εντελώς απροστάτευτος. Όσα ρούχα και να φορά, είναι πάντα γuμνός απέναντι στη νόσο. Έτσι, όσοι δέχονταν και δέχονται να φωτογραφηθούν για τον σκοπό αυτό, δεν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στον φακό κάπως διαφορετικά.gymnoi_down_town_1 gymnoi_down_town_2 gymnoi_down_town_3 gymnoi_down_town_4