“Ροζ” Σκάνδαλο στη Yahoo: Εργαζομένη κατήγγειλε την προϊσταμένη της

Μήνυση κατέθεσε η μηχανικός Nan Shi, η οποία κατήγγειλε πως η διευθύντρια κινητής τηλεφωνίας της Yahoo, Maria Zhang, την ανάγκασε να κάνουν σεξ και στη συνέχεια την τιμώρησε δίνοντας δυσμενείς αναφορές για τις εργασιακές επιδόσεις της, όταν το “θύμα” προσπάθησε να βάλει τέλος στη σχέση που δεν επιθυμούσε.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η  Nan Shi όταν ανέφερε το περιστατικό στο γραφείο Ανθρωπίνων πόρων της Yahoo, η εταιρία της  έδωσε άδεια άνευ αποδοχών και τελικά την απέλυσε, σύμφωνα με τη μήνυση, όπως γράφει η Βρετανική Daily Mail.

Η Zhang έπεβαλε στην Shi να μετακομίσει από Seattle όπου εργαζόταν στις εγκαταστάσεις της Yahoo, στην Καλιφόρνια όπου και την ανάγκασε να συγκατοικήσουν.

Αξιωματούχοι της Yahoo υπερασπίστηκαν την Zhang. Ένας εκπρόσωπος είπε: “Δεν υπάρχει απολύτως καμία βάση ή αλήθεια στους ισχυρισμούς κατά της Maria Zhang” προσθέτοντας ” Η Maria είναι ένα υποδειγματικό στέλεχος της Yahoo και θα δώσει μάχη για να “καθαρίσει” το όνομά της”.

Τον περασμένο Απρίλιο το Silicon Valley Business Journal ονομάζεται  Zhang ως μία από τις γυναίκες με επιρροή για το 2014.