Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό από τον Μαρινάκη!

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανακοινώσει τον νέο του προπονητή ο Ολυμπιακός, ενώ για την ίδια μέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί από τους Πειραιώτες και μια σειρά από αλλαγές στο οργανόγραμμα και τη διοικητική δομή της ομάδας.

Δεν είναι μόνο το νέο τιμ προπονητών που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό τα επόμενα λίγα 24ωρα, αλλά αναμένονται και κάποιες άλλες, πιο «χτυπητές» και ενδιαφέρουσες αλλαγές, που σίγουρα θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο θέμα των προπονητών και των συνεργατών του νέου αφεντικού των αποδυτηρίων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση που θα ληφθεί για το αν θα συνεχίσει ο Αλέκος Ράντος ως υπεύθυνος της εκγύμνασης των τερματοφυλάκων. Θυμίζουμε ότι ο Πάουλο Μπέντο είχε φέρει δικό του γυμναστή, που κατά κοινή ομολογία δεν έκανε καλή δουλειά και όλοι στο Λιμάνι αναπολούσαν το έργο του Ελληνα παλαίμαχου τερματοφύλακα, για τον οποίο έχουν «στάξει μέλι» κατά καιρούς από τον Νικοπολίδη μέχρι τον Ρομπέρτο.

Θα έχει σημασία να δούμε ποια στάση θα κρατήσει τώρα η ΠΑΕ επί του ζητήματος, αλλά όλες οι ενδείξεις είναι υπέρ της παραμονής Ράντου στο τεχνικό τιμ της ομάδας και όχι η αντικατάστασή του με συνεργάτη του νέου προπονητή.

Στα πιο υψηλά κλιμάκια, έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί πως θα καθαιρεθεί από τη θέση του αθλητικού διευθυντή ο Φρανσουά Μοντέστο και τη θέση του θα πάρει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Οι εξελίξεις αναμένονται με αγωνία, όμως το μέλλον του Κορσικανού στην ομάδα μοιάζει να βρίσκεται στον «αέρα».

Ακούγεται πως θα πληρώσει -πιθανότατα- το μάρμαρο για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ρεμί Γκαρντ, ενώ αποτελεί μεγάλο εμπόδιο η τιμωρία του με τρεις μήνες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μετά το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν δεν καταπέσει στο δεύτερο στάδιο της εκδίκασης η ποινή, τότε ο Μοντέστο δεν θα μπορεί να ασκεί σε απόλυτο βαθμό τα καθήκοντά του και αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα.

Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί το τι θα συμβεί τελικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από την ΠΑΕ έχουν διαμηνύσει ότι ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στην Ερυθρόλευκη ΠΑΕ τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, όμως οι ανακοινώσεις ίσως να κρύβουν εκπλήξεις.

Αργά ή γρήγορα άλλωστε, ο Γιάννης Βρέντζος θα γίνει μόνιμος κάτοικος Αγγλίας και ίσως οι διαδικασίες να επισπευσθούν. Ως νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ υπολογίζεται πως προορίζεται ο άκρως επιτυχημένος υπεύθυνος των ερυθρόλευκων ακαδημιών, Γιώργος Παύλου.